• Avijl

    Housing

    Avijl, Avijl, Brussels

  • Avijl

    Housing

    Avijl, Avijl, Brussels

  • Avijl

    Housing

    Avijl, Avijl, Brussels

  • Avijl

    Housing

    Avijl, Avijl, Brussels

  • Avijl

    Housing

    Avijl, Avijl, Brussels

  • Avijl

    Housing

    Avijl, Avijl, Brussels

  • Avijl

    Housing

    Avijl, Avijl, Brussels

  • Avijl

    Housing

    Avijl, Avijl, Brussels

  • Avijl

    Housing

    Avijl, Avijl, Brussels

  • Avijl

    Housing

    Avijl, Avijl, Brussels

  • Avijl

    Housing

    Avijl, Avijl, Brussels

  • Avijl

    Housing

    Avijl, Avijl, Brussels

47 apartments

Saint-Job is an atypical place whose landscape and bucolic character is very strong. Dealing with this territory, the project adopts two positions. On the plain, the project accentuates the landscape perspectives and creates a common glazed area on the ground floor of one of the buildings. Along Avijl path, the project fits into the already existing context by relying on neighboring gauges with roofs with two slopes. In order to integrate with the landscape context, the project takes on a spontaneous, diversified and natural appearance. The Saint-Job district is strongly characterized by a number of elements of facade such as awnings or dormers windows that the project reinvested. To minimize the impact of the construction on the site, the structure of the buildings is in CLT and the base is in clear bricks.

  • Location
  • Avijl, Brussels
  • Size
  • 5.150 m2
  • Budget
  • € 6.400.000,00
  • Status
  • Building Site
  • Type
  • Competition 1st Place
  • Date
  • 2016-...
  • Client
  • BGHM
  • Team
  • Goedele Desmet
  • Ivo Vanhamme
  • Carla Frick-Cloupet
  • Hendrik Verlinden
  • External consultation
  • Venac
  • DENC! studio
  • Ney & Partners
  • Boydens Engineering
  • Ontwerpbureau Pauwels
  • Climatex