• De Ideale Woning

    Housing

    De Ideale Woning, Antwerp

  • De Ideale Woning

    Housing

    De Ideale Woning, Antwerp

  • De Ideale Woning

    Housing

    De Ideale Woning, Antwerp

  • De Ideale Woning

    Housing

    De Ideale Woning, Antwerp

  • De Ideale Woning

    Housing

    De Ideale Woning, Antwerp

  • De Ideale Woning

    Housing

    De Ideale Woning, Antwerp

  • De Ideale Woning

    Housing

    De Ideale Woning, Antwerp

  • De Ideale Woning

    Housing

    De Ideale Woning, Antwerp

  • De Ideale Woning

    Housing

    De Ideale Woning, Antwerp

  • De Ideale Woning

    Housing

    De Ideale Woning, Antwerp

21 social houses

By connecting to the existing cornice height on both sides, the building block is completed. To guarantee the privacy on the ground floor towards the street, different solutions are foreseen: the night areas are 70 cm higher while the kitchen is used as a buffer towards the living room. On the first floor, the kitchen is connected to the gallery. The units on the ground floor are provided with an own front door, the duplexes on the first floor are accessible with a collective stairs and elevator that lead to the gallery.The units on the ground floor are provided with an own garden, the duplexes have big terraces on the first floor. The façade consists of white brick, structured by concrete horizontal elements, referring to the neighbourhood.

  • Location
  • Antwerp
  • Size
  • 2.188 m2
  • Budget
  • € 3.435.942,00
  • Status
  • Building Site
  • Type
  • Competition
  • Date
  • 2014-...
  • Client
  • De Ideale Woning
  • Team
  • Goedele Desmet
  • Ivo Vanhamme
  • Annelies Vanstockstraeten
  • Teresa Lizondo
  • Pieter Van den Poel
  • Alizée Verlinde
  • Niels Hanssens
  • External consultation
  • RCR studiebureau
  • Studiebureau Lavreysen